perjantai 15. marraskuuta 2013

Kardemummainen mustikkamurupiirakka

Mustikkapiirakka on yksi mun lemppareista. Joskus tekee mieli hirmuisesti mustikkapiirakkaa, onneksi mustikoita voi kaivaa pakastimesta ympäri vuoden ja pyöräyttää nopeasti mehevän piirakan. Kardemumma sopii hyvin mustikan kanssa ja muruseos on ihanan rapea piirakan päällä. Ja vaniljajäätelön kanssa tarjoiltuna piiras on ihan parasta.


 

 
Pohja:

2 munaa
2,5dl sokeria
150g voita
0,75dl maitoa
4dl vehnäjauhoa
1tl leivinjauhetta
0,5tl jauhettua kardemummaa

Täyte:
200g mustikoita
50g pehmeää voita
1dl sokeria
1dl vehnäjauhoa

Voitele ja jauhota n.20 x 30 cm.n piirakkavuoka. Sulata voi ja anna jäähtyä. Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää munavaahdon joukkoon vuorotellen sulatetun voin kanssa varovasti sekoittaen. Levitä taikina piirasvuoan pohjalle tasaisesti ja ripottele mustikat päälle.

Muruseosta varten nypi pehmeä voi, sokeri ja jauho murumaiseksi seoksi. Ripottele mustikoiden päälle. Paista 200 asteessa 25-30 min kunnes torttu on kypsä. Tarjoa vaniljajäätelön kanssa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti