sunnuntai 17. marraskuuta 2013

Valkosuklaiset puolukkakuppikakut

Sunnuntain herkuksi tuli leivottua puolukkaisia kuppikakkuja. Puolukan kanssa sopii hyvin valkosuklaa. Valkosuklaa antaa taikinaan mehevyyttä ja makeutta ja puolukka taas kuuluu joulun odotukseen. Ja jos ei kaapista löydy aineksi kuorrutusta varten , niin nämä maistuvat herkullisille myös sellaisenaan.





 

 
12kpl

100g voita
1,5dl sokeria
2 munaa
3,5dl vehnäjauhoa
1tl leivinjauhetta
1tl vaniliinisokeria
1,75 dl maitoa
50g pakastepuolukoita
75g rouhittua valkosuklaata

Kuorrutus:

100g voita
2 dl tomusokeria
200g maustamatonta tuorejuustoa
5-7rkl puolukka- tai karpalomehua
ripaus pinkkiä elintarvikeväriä


Aloita vaahdottamalla voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon munat yksi kerrallaan. Sekoita keskenään kuivat aineet ja lisää joukkoon vuorotellen maidon kanssa hitaasti sekoittaen. Kääntele viimeiseksi varovasti joukkoon puolukat ja valkosuklaarouhe, varo sekoittamasta liikaa, jottet riko puolukoita. Aseta muffinsivuoat muffinipellille ja jaa taikina tasaisesti kaikkiin vuokiin, täytä n. 2/3 osaa vuoan korkeudesta. Paista 200 asteessa 15-20 minuuttia.

Kuppikakkujen jäähtyessä valmista täyte. Vaahdota voi ja tomusokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon tuorejuusto ja vatkaa sileäksi. Lopuksi sekoita joukkoon puolukka- tai karpalomehu ja ripaus punaista elintarvikeväriä, kunnes kuorrutus on herkullisen värinen.

Pursota kuorrutus suoraan pursotuspussista ilman tyllaa, jolloin tulee sileä pyöreä jälki.

Ja eikun nauttimaan ja odottamaan joulua :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti