sunnuntai 29. joulukuuta 2013

Kanelipuustit

Joulun herkuttelujen jälkeen alkoi tekemään mieli pullaa. Pitkään aikaan en ole leiponut pullaa ja kyllä se maistuikin. Näistä tuli oikein pehmoisia ja kanelisia,  kuvissa pullat ovat vasta uunista otettu, tuoksuvat ihanalle. Pullan tuoksu tekee niin kotoisan olon :)





n. 24kpl

4,5dl vettä tai maitoa
50g hiivaa
2dl sokeria
1rkl jauhettua kardemummaa
150g voita
12-13dl vehnäjauhoa

Täyte:
200g pehmeää voita
1dl sokeria
1,5dl fariinisokeria
2,5rkl kanelia
1tl vaniljasokeria

Sulata voi ja jätä se jäähtymään. Lämmitä maito tai vesi kädenlämpöiseksi ja kaada leivontakulhoon. Murenna joukkoon hiiva ja lisää sokeri sekä kardemumma. Sekoita kunnes hiiva on liuennut. Lisää jauhot joukkoon pikkuhiljaa koko ajan sekoittaen, loppuvaiheessa lisää sulatettu ja jäähtynyt voi ja loput jauhot. Vaivaa taikinaa n. 5min, älä tee taikinasta liian kovaa vaan jätä pehmeäksi, saat pehmeitä pullia. Anna taikinan kohota lämpöisessä paikassa n. 30-45min, kunnes taikina on kaksinkertainen.

Taikinan kohotessa valmista täyte. Sekoita pehmeän voi, sokerit ja kaneli tasaiseksi massaksi. Kun taikina on kohonnut kaada se leivontalaustalle ja vaivaa hieman. Jaa taikina kahteen osaan ja kauli yksi osa kerrallaan levyksi. Levitä levyn päälle täytettä ja rullaa levy rullaksi. Leikkaa rullasta 12 viipaletta ja laita leivinpaperille kohoamaan. Jos haluat tehdä nyyttejä taita levy kahtia ja leikkaa levystä poikittain n. 2cm:n levyisiä suikaleita. Kierrä suikaleet kierteelle ja pyöritä kierteeksi. Anna pullien kohota n. 15-20 min ja paista 225 asteessa n. 15 minuuttia. Sitten vain nauttimaan :)

2 kommenttia:

  1. Oi miten ihania pullia... tuoksuvat melkein tänne asti:). Herkullisia ohjeita sinulla täällä.

    VastaaPoista