torstai 2. tammikuuta 2014

Suklaakakkua mascarponekermalla ja suklaarouheella

Uudenvuodenpäivänä oli aikaa leipoa suklaakakkua. Kakusta tuli oikein mehevä ja täyteläinen, hieman mutakakkumainen, mutta ei kuitenkaan niin kostea. Jotain siltä väliltä. Päälle mascarponekermaa, tummaa suklaata ja Dajm-rouhetta, nam.





Kakku:
200g voita
180g tummaa suklaata
4 munaa
2,5dl sokeria
2,25dl vehnäjauhoa
3rkl tummaa kaakaojauhetta
1tl leivinjauhetta
1tl vaniljasokeria

Kuorrutus:
2dl kuohukermaa
0,3dl sokeria
70g Mascarponejuustoa
0,5tl vaniljasokeria

Koristelu:
Tummaa suklaata rouhittuna
Dajm -rouhetta

Voitele ja jauhota 20cm:n kakkuvuoka. Sulata voi ja lisää suklaa rouheena joukkoon sulamaan. Anna jäähtyä. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet ja voi-suklaaseos vuorotellen hitaasti sekoittaen. Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa 35-40min. Kakku saa jäädä keskeltä kosteaksi.

Anna kakun on jäähtyä ja asettua muutama tunti tai seuraavaan päivään. Kuorrutusta varten vaahdota kuohukerma sokerin kanssa. Lisää vaahdon joukkoon mascarponejuusto ja vatkaa tasaiseksi. Lisää lopuksi vaniljasokeri.

Levitä kuorrutus kakun päälle ja koristele rouhitulla suklaalla ja Dajmilla.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti