lauantai 15. helmikuuta 2014

Briossit

Launtain aamupalaksi leivoin briosseja. Taikina jätetään yöksi jääkaappiin ja aamulla pääsee leipomaan ja herkuttelemaan. Briossivuokia minulla ei ole, mutta muffinsipelti ajaa saman asian. Ihan yhtä kauniita ei muffinsipellin kanssa tule, mutta onneksi makuun ei vaikuta :) Nämäkin on helppo leipoa ja maistuu ihanalle hillon tai juuston kanssa.



n. 20kpl

5 munaa
20g hiivaa
1tl suolaa
0,5dl sokeria
6dl vehnäjauhoa
280g pehmeää voita

Voiteluun:
1 muna

Riko munat leivontakulhoon, murenna hiiva joukkoon ja sekoita kunnes hiiva on liuennut. Lisää joukkoon sokeri, suola ja vehnäjauhot, vaivaa taikinaa n. 15 minuuttia kunnes taikinaan on muodostunut hyvä sitko. Vaivaa lopuksi pehmeä voi pieninä paloina joukkoon. Taikina saa jäädä melko löysän oloiseksi, ei niin tiukaksi kuin leipätaikina. Taikina turpoaa jääkaapissa ja on aamulla leivontavalmista.

Seuraavana aamuna kumoa taikina jauhotetulle leivontapöydälle. Pyörittele taikinasta 20 palluraa, aseta pallot voideltuihina ja jauhotettuihin briossivuokiin tai muffinsipellille. Anna kohota n.45 - 60 minuuttia, kunnes briossit ovat kaksinkertaisia.

Voitele munalla ennen uuniin laittoa ja paista 200 asteessa n. 10-12 minuuttia.

Tarjoa briossit juuston tai hillon kera.




2 kommenttia:

  1. Nam :P Söisin kyl mielelläni aamupalaks ;) Mikäköhän juusto ja hillo on parhainta briossien kera? =D

    VastaaPoista
  2. Ensin aamupalaksi kermajuuston kanssa ja sitten aamupalan herkuksit tykkään syödä vadelmahillon kanssa, sopii tosi hyvin. Mutta se on tietysti makuasia mistä tykkää, kokeile lempparijuustoasi :)

    VastaaPoista