maanantai 24. helmikuuta 2014

Mutakakku tuorejuustolla

Tuli idea tehdä mutakakkua ja yhdistää siihen tuorejuustoa. Juustokakkubrowniesit on niin hyviä, niin ajattelin, että tämäkin voisi toimia. Ja toimihan se, tuli oikein mehevä ja suklainen kakku, tuorejuusto antaa siihen vielä oman lisän. Kannattaa kokeilla jos tykkää yhtään suklaakakusta.









Mutakakku:
150g voita
2dl sokeria
2 munaa
1 munan valkuainen
150g tummaa suklaata
1,75dl vehnäjauhoa
0,5tl leivinjauhetta
3tl tummaa kaakaojauhetta

Tuorejuustotäyte
150g mascarponejuustoa
0,25dl sokeria
1 keltuainen
1rkl kermaa

Voitele ja jauhota 20cm.n kakkuvuoka. Sulata voi ja lisää rouhittu suklaa joukkoon sulamaan. Sekoittele hiljalleen kunnes suklaa on sulanut voin joukkoon. Erottele valkuainen ja keltuainen, säästä keltuainen täytteeseen. Vaahdota valkuainen ja munat sekä sokeri valkoiseksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja sekoita munavaahdon joukkoon vuorotellen voi-suklaaseoksen kanssa hiljalleen vatkaten. Kaada taikina vuokaan.

Valmista tuorejuustotäyte sekoittamalla kaikki täytteen ainekset tasaiseksi massaksi. Kaada täyte suklaataikinan joukkoon vuokaan, painele suklaataikinaan raitoja joihin osa täytteestä upotetaan. Näin saat kauniit raidat kakkuun.

Paista 175 asteessa n. 30-35 minuuttia. Kakku saa jäädä tahmeaksi keskeltä.

Anna kakun jäähtyä kunnolla ennen tarjoilua. Jos haluaa päästä nopeasti maistelemaan voi kakun laittaa pakastimeen joksikin aikaa, kun se on ensin hieman jäähtynyt.

5 kommenttia:

  1. Nam, ei voi tulla muuta kuin hyvää jos on mutakakkua ja tuorejuustoa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tästä kakusta tuli tosiaan ihanan mehevä, maistui niin lapsille kuin aikuisillekin :)

      Poista
  2. Voin kuvitella, että on hyvää, kun ne kreemibrownietkin olivat niin herkkua. Kokeiluun!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeilemaan vain, tästä tuli oikein suklaista ja mehevää :)

      Poista
  3. Voiko tuon mascarponejuuston korvata maustamattomalla tuorejuustolla?

    VastaaPoista